Parajdi strand

A sóbánya bejáratától 50 méterre, a só-malommal szemben található. Enyhén kénes-kalciumos, nyomokban lítiumot is tartalmazó, nagy töménységű sós vizét 2200 méteres mélyfúrásból nyeri a Haromalja dűlőben (a fürdötől 1,4 km-re délnyugatra), ahonnan vascsövön, szabad eséssel érkezik a tükörfürdő területére.

Parajd a Sóvidék központja, a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányahelye, Szovátától 8 km-re található. Parajd határában emelkedik az 576 m magas kősó-szikla, a Sóhát. Igazi turisztikai látványosság a Parajdi Sóbánya, és feledhetetlen élményt nyújt a sósfürdő is. Só-Kristály vendégházaink a bányától 250 m-re és a sósfürdötől 200 m-re találhatóak. Legközelebbi vegyes üzlet, bevásárló központ 200  m-re található.

Szováta, Parajdtól a Só-kristály vendégházainktól 8 km-re található. Székelyföld szívében, a Görgényi havasok nyugati lábainál, 500 m magasságban fekvő Szováta a Sóvidék legnagyobb települése, híres fürdő- és üdülőhely. Szováta fürdő jellegzetessége a sós tavak gyógyító hatásában rejlik. Szováta legnagyobb tava, a Medve-tó egyedülálló helioterm sós tó Európában, amely 139 éves.
Sikeresen kezelik itt a reumatikus és a nőgyógyászati tűneteket.